Geen onderdeel van een categorie

Wat typeert een Lucky Bastard

We kennen allemaal wel een Lucky Bastard. Die persoon die we soms stiekem zelf zouden willen zijn. Degene die charisma degradeert naar een understatement. We hebben hem geobserveerd en hieronder beschreven wat een Lucky Bastard nu precies een Lucky Bastard maakt.

Alles lijkt moeiteloos

Wat hij ook doet; golfen, autorijden, de kinderen vermaken, karaoke zingen, een speech houden, een vergadering voorzitten, een Rubik’s kubus oplossen, alles wat hij doet lijkt vanzelfsprekend en moeiteloos. Dat is een genot om naar te kijken en maakt van de Lucky Bastard een persoon die je graag in je buurt hebt.

Zorgen zijn zinloos

Soms maak je je zorgen. Soms om hele kleine dingen, soms om hele grote dingen. De Lucky Bastard niet. En dat betekent niet dat hij een sociopaat is, want hij is wel empathisch, maar hij is zich er alleen van bewust dat zorgen maken zinloos is. Hij denkt, voelt en leeft met jou, zijn vrienden en familie mee, maar zorgen maakt hij zich niet. Al helemaal niet als het om kleine of grote dingen van hem zelf gaan.

Een beetje mysterie

Ook al zijn zorgen zinloos, de Lucky Bastard blijft altijd een beetje mysterieus. Of hij dan nadenkt over het leven, de dood, de volgende stap die hij gaat zetten of de verjaardag van zijn moeder; wij weten het niet..

Lucky BastardNiet lopen maar onbewust flaneren

Hij loopt niet, maar flaneert onbewust. Dat verschil is subtiel maar belangrijk. Flaneren betekent dat je op een manier loopt dat je weet dat je gezien wordt. Het feit dat de Lucky Bastard onbewust flaneert, betekent dus dat hij loopt alsof hij gezien/bekeken/gefotografeerd wordt, maar dan zonder dat hij het doorheeft. Het volgende punt heeft hier ook mee te maken.

Stralen is normaal

Je hebt van die mensen die altijd stralen. Die continu lijken te beseffen dat het leven een gift gegeven is en die elke seconde genieten van dat cadeautje. De Lucky Bastard heeft dat ook. Stralen doet hij vanuit zijn basisemotie. En dat betekent niet dat hij altijd aan het schaterlachen is, maar hij straalt, dat is een belangrijk verschil.

Lucky Bastard

Komt met alles weg

Waarschijnlijk komt dat door de punten hierboven, maar de Lucky Bastard komt met alles weg. Zo gaat hij vaak naar het casino zonder identiteitskaart, maar komt hij toch altijd binnen. Hij eet de laatste hap van je toetje op of neemt de koffie mee die jij net voor jezelf hebt gezet. Je eerste reactie is boos worden, maar zijn ontwapenende glimlach zorgt ervoor dat boos zijn simpelweg onmogelijk is. Hij doet het. Komt er mee weg. En je hebt geen eens een hekel aan hem.

Goedgekleed graag

Het laatste ijkpunt wat een Lucky Bastard maakt tot wie hij is, is de kleding die hij draagt. Kleding die ervoor zorgt dat er echt iemand binnenkomt. Kleding die goed past, er goed uitziet en waar hij zich bovendien altijd op zijn gemak in voelt.

De kleding van een Lucky Bastard.

Lucky Bastards

No products in the cart.